Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı
Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya rast açılmaktadır.
Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emniyetli ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Yangın baplarında evgin durumlarda dâhilen dışarı akıllıca eylem sav konusu olduğu yürekin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kavil konusu harekete müsaade vermesi gerekir.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl kapıların katı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda bapsı da kabil.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Acil durumlarda mazbut tahliyeyi kolaylaştırarak panik mümkünlığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca göre hem yürekeriye hem de dışarıya monte edilebilirler.
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk Yangın Merdiveni Kapısı etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çdüzenışmasına imkân esenlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası üzere müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde Yangın Çıkış Kapısı kaçmasına yardımcı olurlar.
Yangın merdivenlerinin kullanıma elverişli şekilde boş bulundurulmasından, çatı veya nöbetyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Hassaten emin tahliye dâhilin merdiven yaygınliği 80 cm'den azca olmamalıdır. Yaygınlik 80 cm'den az ise merdivenlerde yalnızca bir trabzan olur.
Bu kapılar temel olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın tertipli testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile müteallik araştırma ihya çkızılışmalarımız vardır.
Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve zeminında tek yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi Yangın Merdiveni Kapısı aşağı muhik itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü kanat şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı bağırsakin nispeten teamüllevsel şekilde yer yapmalıdır.